Ajankohtaista

Kirjallinen Salonki seuraavan kerran KE 12.9. klo 13.00 Pirjo Kurjen johdolla
Kirjallinen Salonki on kirjojen ystävien hyväntuulinen kokoontumispaikka. Kunkin tapaamisen aluksi Pirjo alustaa päivän teemasta, sitten jatketaan vapaan keskustelun merkeissä.

Kirjallisen Salongin syksyn 2018 ohjelma

ke 5.9. klo 13.00

Sakari Topeliuksen syntymästä 200 vuotta
- Topeliuksen elämä, ura ja kirjallinen tuotanto

ke 12.9. klo 13.00
Topeliuksen runsas tuotanto
- runoista ja saduista Välskärin kertomuksiin ja Maamme-kirjaan asti

ke 10.10. klo 13.00
Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi

ke 7.11. klo 13.00
Frans Emil Sillanpään syntymästä 130 vuotta, sisällissodasta 100 vuotta
- muistelun välineenä Hurskas kurjuus -teos

Kerro se kukkasin -näyttelyn arvonta suoritettu: 
Rauno Lindqvistin lahjoittaman kukka-valokuvataulun voittaja on Olavi Kaisla, onneksi olkoon! 

2018 TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

 Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Ryhmiin otetaan mielellään uusia jäseniä mukaan!

Perinteinen käsityöryhmä 

Käsityöryhmä kokoontuu maanantaisin klo 12-14 tekemään käsitöitä, seurustelemaan ja kahvittelemaan. Kaikki käsitöiden tekemisestä kiinnostuneet, tervetuloa mukaan!

Kanteleryhmä

Muistojen Talon kanteleryhmä on tauolla.

Muistojen Teatteri

Muistojen Teatterin uusimman produktion työnimi on "Oi niitä aikoja". Mitä nuoriso teki silloin, kun ei ollut kännyköitä eikä tietokonepelejä?
Harjoitukset ovat käynnissä ja ensi-iltansa esitys saa lokakuussa Vanhusten viikolla.

Kirjallinen Salonki

Kirjallinen Salonki on kirjan ystävien rento kokoontumispaikka. Ensin vetäjä Pirjo Kurki alustaa päivän aiheesta ja sitten sana on vapaa!

Muistojen elokuvapiiri

Muistojen elokuvapiirissä on muisteltu entisajan elämänmenoa muun muassa arkistoelokuvien ja dokumenttien kautta. Syksyllä Muistojen Talon Suomi 100 -ohjelman osana käydään kylässä Niskavuorella ja Suomisen perheessä sekä palataan Suomen kohtalonhetkiin, sotavuosiin.

 

MENNEET NÄYTTELYT

Kauneuden tähden

Esillä marokkolainen huulipuna-astia, kölninvettä ja kauniita parfyymipulloja, entisajan kampaamon alkuperäisiä työvälineitä, joka naisen välttämättömyys eli huulipunaliina, yksilinssiset meikkauslasit, kampausviitta vuodelta 1956... kauneusmuistoja sekä entisajan kauneusniksejä.
Kauneuden tähden -näyttelyn avajaisohjelma ke 5.4.2017 klo 17.00 alkaen
Kauneusduettoja: Olga Hakkarainen Anna Gendlin esiintyvät; ilmainen huuli- ja käsihoito kaikille osallistujille! Sirkku Pöyhönen, Mary Kay Cosmetics; entisajan kauneusvinkkejä; tarjoamme kahvia ja tanskalaisia leivoksia!

MADE IN FINLAND
Made in Finland -näyttelyssä oli esillä 1950–70 -luvulta peräisin olevia, Suomessa valmistettuja tekstiilejä ja vaatteisiin liittyviä tarinoita. Eniten näyttelyyn tuotiin lainaksi Marimekon ja Vuokon asuja, mutta esillä olivat muutkin perinteiset kotimaiset vaatemerkit kuten Arola, Fennosport, Fredrikson, Friitala, Finn-Flare, Finn-Karelia, Herralan pukimo, Kaisu Heikkilä, Silo, Tammi-Tuote, Tuomi Tuote, Timantti Oy… Esillä olevista klassikoista vanhin kuosi oli Marimekon Jokapoika-paita, jonka Vuokko Nurmesniemi suunnitteli jo vuonna 1956. Se on ollut yhtäjaksoisesti tuotannossa siitä lähtien eli yli 60 vuoden ajan.
Made in Finland näyttely oli osa Muistojen Talon Suomi 100 vuotta –ohjelmaa.

Matti kukkarossa

Esillä kukkaroita ja lompakoita useilta eri vuosikymmeniltä, säästölippaita, pula-ajan ostokortteja, säästövinkkejä... Ennen muinoin säästäväisyys oli hyve - entä nyt? Maanantaina 23.1.2017 klo 17.00 alkaen Muistojen Talolla muisteltiin yhdessä, miten ennen saatiin talous kuriin, ja koottiin kotkalaisia säästövinkkejä. Vinkit koottiin osaksi näyttelyä.

Muistojen joululahjat - kovat ja pehmeät paketit

Lumoava ja muistorikas joulupukin paja sulkeutui - tällä erää -  Muistojen Talolla Nuutinpäivänä 13.1.2017. Kiitos kaikille näyttelyssä kävijöille!


MUISTOJEN TALON KAHVILA

Avoinna arkisin klo 11-15

Kahvilamme tarjoaa myös kodikkaat puitteet erilaisiin juhlahetkiin. Talolla voi viettää perhejuhlia, syntymäpäiviä ym. tilaisuuksia ystävien kanssa. 
Talon kahviosta voi tilata emäntämme leipomia tuoreita makeita ja suolaisia leivonnaisia - kohtuuhintaan!

Seuraa myös Facebookista tapahtumiamme! Sivut löytyvät nimellä Muistojen Talon Kannatusyhdistys Ry.

Tilavaraukset ja lisätietoja: 

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA

puh. 05-216116

muistojentalo@kymp.net