PULLA

Keräilymuistoja ja “tykkäämisiä” uuteen näyttelyyn

Ennen someaikaa monella oli jonkunlainen keräilyharrastus. Kerättiin kiiltokuvia, postimerkkejä, kortteja, tulitikkurasioiden päällyksiä, autokuvia, filmitähtien kuvia… Näitä vaihdettiin kaverien kanssa: keräilyharrastus siis yhdisti. Muistoalbumeihin opettajat, koulukaverit, ystävät ja omat vanhemmat raapustivat muistovärssyjä – sen ajan ”tykkäämisiä” – sekä liimasivat värssyyn sopivan kiiltokuvan muistoksi.
Monella pikkutytöllä oli ns. ”sumplivihko”: vihko, jossa oli kiiltokuvia ja joita sumplittiin kaverien kanssa. Keräilyvihkoja oli myös pankeilla: jokaisen säästön yhteydessä sai vihkoon esimerkiksi urheilijan kuvan. Myöhemmin tulivat sitten ”purkkakuvat”.
Etsimme nyt kotkalaisten kokoelmista materiaalia Muistojen Talon uuteen näyttelyyn. Erityisen toivottavia ovat Kotkaan jollakin tapaa liittyvät keräilyesineet: laivakortit, vanhat Kotka-aiheiset kortit, vanhoista kotkalaisista liikkeistä kertovat tulitikkurasiat yms. Haemme siis kaikenlaista ”keräilysälää” sekä niihin liittyviä muistoja.

Palkaksi pullakahvit!

Keräilyesineen näyttelylainaksi sekä niihin liittyviä tarinoita voi toimittaa Muistojen Talolle (Merikatu 3) arkisin klo 11–15. Tuttuun tapaan tarjoamme lainaajalle palkaksi pullakahvit!

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA


Puh. 050 593 2224
muistojentalo@kymp.net