Keräilymuistoja-näyttely

Keräilymuistoja – näyttely

Ennen someaikaa monella oli jonkunlainen keräilyharrastus. Kerättiin kiiltokuvia, postimerkkejä, kortteja, tulitikkurasioiden päällysisä, autokuvia, filmitähden kuvia ym…Näitä vaihdettiin kaverien kanssa: keräilyharrastus siis yhdisti. Ja muistoalbumiin opettajat, koulukaverit, ystävät, omat vanhemmat raapustivat muistovärssyjä – sen ajan ”tykkäämisiä” – ja liimasivat värssyyn sopivan kiiltokuvan muistoksi. Ja monella pikkutytöllä oli ns. ”sumplivihko”, vihko jossa oli kiiltokuvia ja niitä sumplittiin kaverien kanssa. Keräilyvihkoja oli myös pankeilla: jokaisen säästön yhteydessä sai vihkoon kuvan esim. urheilijan. Myöhemmin tuli ”purkkakuvat”.

Keräilymuistoja -näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 15.3. klo 13.00. Näyttely on avoinna 18.3. – 10.5.2019 arkisin klo 11 – 15.

 

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA


Puh. 050 593 2224
muistojentalo@kymp.net