Aika rientää näyttely

Muistojen Talo täyttää keväällä peräti 15 vuotta! Juhlistamme koko ensi vuotta ”aika rientää”- teemalla. Ensimmäisenä rakentuu ”AIKA RIENTÄÄ, jos loppuu allakasta saa lisää”.

Keräämme jälleen kotkalaisten aikaan liittyviä esineitä ja tarinoita. Ja niitähän ovat: allakat, kalenterit, päiväkirjat ja tietysti kellot. Kaiken sortin kellot ovat tervetulleita: rannekellot, seinäkellot, herätyskellot, nauriit eli taskukellot, munakellot ja tiimalasit. Esineitä voi tuoda lainaksi Muistojen Talolle (Merikatu 4) heti loppiaisen jälkeen. Tarjoamme pullakahvit.

 

Vuosikymmenien allakat eivät ainoastaan kerro ajasta, vaan eri aikojen muotinimistä. Näyttelyssä tulee olemaan allakoita ainakin 1920-luvulta asti, mutta mukaan mahtuu vielä. Vanhoista allakoista voinee tulevat äidit ja isät käydä selaamassa aitoja suomalaisia nimiä, joita ei enää nykyisissä almanakoissa ole. Esimerkiksi vuoden 1948 almanakassa joulukuun nimipäiviä vietti Paaso, Ihanelma, Avu, Ismari, Luja, Kerkko, Vallikki, Kaimo.

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA


Puh. 050 593 2224
muistojentalo@kymp.net