open

Hyvää vuotta 2021! Olemme avoinna taas!

Kahvila on avattu Muistojen Talolla, ja on auki päivittäin 11 – 15.

Loppiaista(6.1.) lukuunottamatta.

Pari asiaa jäi mainitsematta jouluisten kiireiden alle. Ensiksikin, muistimme lämpöisellä  paketilla Villa Jenssenin turvakodin asukkaita, se oli lahja kanssaihmisillemme.

 

Toinen oli taas se, että saimme lahjan:

Muistojen Talo sai mieluisan joululahjan, kun kotkalainen elokuvantekijä Leo Märkälä lahjoitti joulun alla Muistojen Talon Kannatusyhdistykselle 144 ohjaamaansa dokumenttielokuvaa.
Lahjoitetut dokumentit käsittelevät paikallishistoriaa ja ajankuvaa aina 1960-luvulta lähtien ja esittelevät niin tuttuja Kymenlaakson paikkoja kuin ihmisiäkin.
Märkälä teki elokuvia ensin oman työnsä ohella, mutta siirtyi ammattilaiseksi 1990-luvun alussa, ja kaikkiaan Märkälän tekemiä dokumentteja on kertynyt muutama sata.

Muistojen Talo alkaa esittää Märkälän dokumentteja ensi syksystä lähtien, kun koronan kokoontumisrajoitukset ovat toivottavasti ohi ja ihmiset voivat taas kokoontua yhteen.

Märkälä voitti harrastaja-aikoinaan Rakastakaa toisianne ja Synnyn uudestaan -elokuvilla pohjoismaisia palkintoja ja menestyi myös Suomi–Neuvostoliitto -harrastajakilpailussa. Hän on myös yksi ohjaajista Voikkaan tehtaan paperikoneen alasajosta kertovassa Kone 17 -dokumentissa (2016), joka on palkittu muun muassa Tampereen elokuvajuhlilla.

Uran varrelta Märkälän mieleen nousee erityisesti yhteistyö virolaisen ohjaaja Tõnu Arun kanssa. Äskettäin poisnukkunut Aru oli alansa keskeisiä vaikuttajia Virossa ja hänet tunnettiin Kotkassakin, sillä Aru teki aikoinaan yhteistyötä myös Kotkan Elokuvaajien kanssa.

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA


Puh. 050 593 2224
muistojentalo@kymp.net