Riitta-Makinen-200x300

Torstai 20.10. klo 14.00/ FT Riitta Mäkinen: SALAPERÄINEN KEKRI AVAUTUU

Kekriä vietetään Mikkelinpäivän ja Pyhäinpäivän välisenä aikana myös Muistojen Talolla (Merikatu 3) .

Torstai 20.10. klo 14.00
SALAPERÄINEN KEKRI AVAUTUU

Talonpoikaiskulttuurisäätiön kekriasiantuntija, FT kansatieteilijä Riitta Mäkinen saapuu Kotkaan Muistojen Talolle kertomaan kekrin historiasta ja perinteistä Suomessa. Talonpoikaiskulttuurisäätiö edistää ja uudistaa kekrin viettoa.

Kekri ajoittui Mikkelinpäivän ja Pyhäinpäivän väliseen aikaan, kun kuluneen kasvukauden sato oli korjattu. Yhteisölliseen kekrijuhlaan kuului hyvällä ruoalla herkuttelu ja tulevan satovuoden enteiden lukeminen. Kekri oli irtiotto arjesta, johon liittyi myös palkollisten vapaaviikko ja mahdollinen pestipaikan vaihto. Viime vuosina kekri on herännyt henkiin esimerkiksi useitten eri puolilla Suomea järjestettävien paikallisjuhlien muodossa.

Marraskuun alussa Muistojen Talon kekriohjelma jatkuu vielä, kun juhlimme yhdessä kekriä:

Torstai 3.11. klo 12.00–15.00
KEKRIJUHLA MUISTOJEN TALOLLA

Tarjolla on keittolounasta (10 euroa), ohjelmaa, pienimuotoiset myyjäiset ja kekriarpajaiset viime vuoden tapaan.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA


Puh. 050 593 2224
muistojentalo@kymp.net