Luovan muistelutyön koulutus

Luovan muistelutyön koulutus

Muistojen Talolla on järjestetty koulutuksia jo parinkymmenen vuoden ajan.

Muistojen Talo tarjoaa luovan muistelutyön koulutusta sosiaali-, terveys- ja kulttuurialan ammattilaisille ja opiskelijoille. Koulutusta on järjestetty jo lähes 20 vuotta eri puolilta Suomea tuleville ryhmille. Koulutuksen sisällöt perustuvat Euroopan muistelutyöverkoston kehittämiin luovan muistelutyön malleihin. Euroopan muistelutyöverkoston koulutusprojekti, jossa Kotkan Muistojen Talo oli mukana, sai vuonna 2016 Euroopan komission kunniamaininnan.

Muistojen Talon koulutuksessa korostuu tekemällä oppiminen, luovuus, leikkimielisyys ja huumori. Nämä ovat tunnettuja tekijöitä, jotka luovat ilon ilmapiirin ja vaikuttavat positiivisesti ihmisen hyvinvointiin.

Luovan muistelutyön (Lumu-työ) menetelmiä on Muistojen Talolla kehitetty ja kokeiltu eri projektien yhteydessä. Luova muistelu sopii kaiken ikäisille ja eri yhteyksiin. Esim. luovan muistelutyön kouluttajakoulutuksessa vuosina 2012–2014 kokeiltiin kyseisiä menetelmiä mm. työyhteisöjen hyvinvoinnin vahvistamiseksi ja eläkkeelle siirtyvien valmennusohjelmassa.

Muistojen Talon työpajoissa opitaan luovan muistelun menetelmiä, jotka ovat helposti sovellettavissa myös kotioloihin. Erityisesti muistisairaan kotihoidossa nämä menetelmät ovat tärkeitä.

Lue lisää: www.rememberingtogether.eu

Muistojen Talolla voidaan räätälöidä luovan muistelun koulutusta kiinnostuksen ja kohderyhmän mukaan. Muistelutyön luovat menetelmät tulevat parhaiten tutuksi paikan päällä Muistojen Talolla. Muistojen Talolla voi tutustua elävään ja toimivaan entisajan kotiin, lukuisiin Eurooppaa kiertäneisiin muistorasioihin, luovan muistelun näyttelyihin ja eri vuosikymmenien arjen esineistöön.

Lue lisää koulutuksistamme, hinnoista ja koulutuspäivien sisällöstä.