IMG_0464_2

Muistojen teatteri esittää: Suomi-neidon tango

Muistojen teatteri esittää: Suomi-neidon tango kirjastolla to 31.3. klo 17:30. Lippuja voi hakea kirjastosta.

”Suomi-neidon tango” syntyi muistojen teatterin ja muistojen laulajien yhteistyönä. Ritva Saarentaa on harjoitellut tekstin tangot (15 tangoa) muistojen laulajien kanssa. Tangoja ei lauleta kokonaan, vaan tangot johdattelevat ja kommentoivat tapahtumia.

Esityksen ohjauksesta vastaa Leonie Hohenthal-Antin. Käsikirjoitus on myös Leonien. Se on syntynyt prosessinomaisesti ryhmän kokoonpanosta riippuen- valtaosa naisia ja keski-ikä 75v. Käsikirjoitus sisältää mm. johdantorunot Eila Jaatisen kokoelmasta ”Lihavan matamin laulut”, otteita Mia Lappalaisen painamattomasta pakinasta ”Suomi-poika” sekä Salme Viljasen laatiman kenttäpostikirjeen ja henkilökohtaisen muiston 1960-luvulta. Käsikirjoitus on elänyt koko harjoitusprosessin ajan.

”Suomi-neidon tango” kuvaa suomalaisen naisen ”hulvattomia” vaiheita eri vuosikymmeninä: on Väinämöistä ja Ainoa, on Ryysyrantaa, sota-ajan nurkkatanssia, 50-luvun lavatanssia, 60-luvun hippejä ja aatteen paloa, 70-luvun Keihäsmatkat gigoloineen ja Seinäjoen tangomarkkinat. Tapahtumia kuljettaa eteenpäin tango, joka, on kiinteä osa suomalaista mielenmaisemaa ja jolle suomalaiset ovat ”delegoineet tunteenilmaisun”. Se on yhyttänyt monet Suomi-neidot ja pojat, tangoa voisi kustua eräänlaiseksi ”pariutumisliimaksi”. Ja ”tangohan kuuluu meille kaikille”.

Esityksessä mukana muistojen laulajat: Ritva Saarentaa, Pirjo Kurki, Tuula Klemo, Riitta Naski, Annikki Suikkanen, Liisa Tiitinen, Tapani Tommila, Raimo Enckenberg

Rooleissa: Salme Viljanen, Pia Aurala, Lasse Kytömäki, Pirjo Kurki, Tuula Klemo ja kertojana: Leonie Hohenthal-Antin

”Suomi-neidon tangon” ensiesitys oli 5.3. 2022 Nelosfestareilla.

Esityksen kesto 25 minuuttia ja sitä voi tilata Muistojen Talolta.

 

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA


Puh. 050 593 2224
muistojentalo@kymp.net