Rajattu, Pirjon isä, ISKÄN TYTTÖ _IMG_4453

Digimuistorasiat valmistuivat – uusi näyttely avattu!

DIGIMUISTORASIA -PROJEKTI 2020–2021

Kotkan Muistojen Talon Digimuistorasia-projekti saatiin päätökseen, ja nyt luovan muistelutyön keskeinen  työkalu, muistorasia, on päivitetty digiaikaan. Projektissa valmistui viisi digimuistorasia-videota, joihin kaikkiin voi käydä tutustumassa joko Muistojen Talolla tai Youtubessa. (linkit digimuistorasioihin tämän sivun alalaidassa).
Uudessa näyttelyssä on esillä myös aikaisemmin tehtyjä perinteisiä muistorasioita uusien digimuistorasioiden rinnalla.  Näyttely on avoinna Muistojen Talolla ma–pe klo 11–15.

Perinteinen muistorasia kertoo valokuvien, esineiden, piirrosten ja materiaalien avulla yhden ihmisen elämäntarinan visuaalisessa muodossa, muistorasiaksi rakennettuna. Se  nostaa esiin eletyn elämän ja tärkeät muistot elämän varrelta.
Tähän visuaaaliseen elämäkertaan digimuistorasia-projekti toi nyt mukaan elävää kuvaa: muistorasian rakentajien muistot ja tarinat tallennettiin digitaalisesti. Muistot ja tarinat kuullaan digimuistorasia-videolla, jossa esitellään myös rakennettu muistorasia ja sen esineitä.

 


Digimuistorasioiden teemoiksi
valikoituivat muun muassa talvisota, kahden sukupolven opettajien elämänkoulu, hoitajien elämää saman perheen kolmessa eri polvessa ja eri-ikäisten tyttärien muistot omasta isästään. Lisäksi tehtiin opastus muistorasian tekoon. Muistelijat edustivat eri sukupolvia, ja näin yhteistä muistorasiaa tehdessä syntyi samalla mielenkiintoista vuoropuhelua eri sukupolvien kesken.

 

Projektin ohjaajina toimivat Muistojen Talon luovan muistelutyön kouluttajat Leonie Hohenthal-Antin ja Varpu Vistala. Kuvaus, äänitys ja leikkaus on Mika Rokan käsialaa. Projektin tuottajana toimi Tuula Kumpunen. Yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin kanssa myös kolme geronomiopiskelijaa osallistui projektiin osana projektiopintojaan.

Digimuistorasia-projekti toteutettiin Googlen apurahan avulla – suuri kiitos tuesta!

 

Alla digimuistorasiat ja tekijät – klikkaa linkkiä, niin pääset katsomaan digimuistorasian!

MUISTORASIA – ELETYN ELÄMÄN PIENOISNÄYTTÄMÖ

Muistelija: Terttu Warkki
Käsikirjoitus, ohjaus, kertoja: Leonie Hohenthal-Antin
Linkki digimuistorasiaan: https://youtu.be/GNkQ1qi5SXI

AIKA-AKKUNA

Muistelijat: Tuija ja Teijo Kuokka
Käsikirjoitus, ohjaus: Leonie Hohenthal-Antin
Linkki digimuistorasiaan: https://youtu.be/DH-g_XpFAJ8

SUKUPOLVIEN KETJU

Muistelijat: Tuula Karttunen, Jenni Lehtinen ja Aaro Rimpineva
Käsikirjoitus, ohjaus: Varpu Vistala
Linkki digimuistorasiaan: https://youtu.be/d3SSpNb4xAU

ELÄMÄNKOULU

Muistelijat: Ulla-Maija Leisti ja Leena Himanen
Käsikirjoitus, ohjaus: Varpu Vistala
Linkki digimuistorasiaan: https://youtu.be/P6EtCBlVWzg

ISKÄN TYTTÖ

Muistelijat: Pirjo Kurki, Veera Koskinen ja Meiju Rauhamäki
Käsikirjoitus, ohjaus: Leonie Hohenthal-Antin
Linkki digimuistorasiaan: https://youtu.be/ifmxmCPGE9s

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA


Puh. 050 593 2224
muistojentalo@kymp.net